Sakarya 2 Şubesi

'Bir Bilenle Bilge Nesil' Bugünün İhyası Yarının İnşası İçin Gereklidir

Selvi, “İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik sloganıyla başlattığımız ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, bugünün ihyası, yarının inşası için önemli ve gereklidir. Bu projenin kalıcı hâle gelmesi için emek harcıyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Malatya 1 ve Ankara 1 No’lu Şubelerin düzenlediği Bir Bilenle Bilge Nesil ödül törenine katıldı. 11 liseden 300 öğrenci ve 22 danışman öğretmenin katıldığı yarışmaların ödül törene AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Selvi, sendikacılığı emek ve ekmek mücadelesiyle sınırlamadıklarını, elbette önceliklerinin, üyelerin, eğitim çalışanlarının haklarını korumak, geliştirmek, sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, onlar için kazanım elde etmek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik sloganıyla başlattığımız ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, bugünün ihyası, yarının inşası için önemli ve gereklidir. Bu projenin kalıcı hâle gelmesi için emek harcıyoruz. Bu anlamda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Daha iyi bir eğitim için akıl teri dökmek, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için çaba harcamak, ter akıtmak, sorunları tespit etmenin yanı sıra çözüm önerileri sunmak ve bunun gerçekleşmesi için girişimlerde bulunmak için çaba sarf ediyoruz.  Ancak bunları yapmakla sorumluluğumuz bitmiyor, yaptıklarımız yapmamız gerekenlere engel teşkil etmiyor, etmemelidir. Bizler, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili sendika olarak, hiçbir zaman ‘çok şey yaptık, birçok sorununun çözümünü sağladık, onlarca araştırma, rapor, sempozyum, panel, şûra gerçekleştirdik, pek çok kazanım elde ettik’ diyerek, olanlarla, yapılanlarla yetinmedik, yetinmiyoruz.”

İsteğimiz, İlmin İrfanla Buluşması, Tecrübenin Geleceğe Pusula Olmasıdır

 ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin sahaya yansıması olarak gençlerin devraldıkları inanç değerlerini, erdemi ve ahlakı taşımalarına ve bunları insanlık birikimiyle buluşturmalarını mümkün kılacak çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayan Selvi, “Üyelerimizin heyecanıyla, bilgi donanımlarıyla beraber bizi nitelikli kılan temel özelliğimiz, inanç değerlerimiz ile insanlığın birikimini mezceden temel felsefemizdir. İsteğimiz, ilmin irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olmasıdır. Bu nedenle, binlerce öğrenciyi kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Beyhan: Dünden Bugüne Çok Yol Kat Ettik

Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “Bir Bilenle Bilge Nesil”  projesinde, dünden bu güne çok yol kat edildiğini, bu süreçte nitelikli bir okuma faaliyetinin gerçekleştirildiğini, insanın, doğumuyla bilmeye ihtiyaç duymaya başladığını, kitabın da bu bilmeye ilişkin en kıymetli eylem olduğunu vurguladı.

Haşlak: Bu Çalışma Öncü Nesillerin Ortaya Çıkmasına Yardımcı Olacak

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, önemli bir çalışmaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bu çalışma, genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma, medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Söylemez: Gençlik Büyük Milli Hazinelerimizden Biridir

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, “Gençlik büyük milli hazinelerimizden biridir. Gençler, toplumumuzun geleceğidir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir.” İfadelerini kullandı.

Programın sonunda, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen “Liseler Arası Okuma ve Kompozisyon Yarışmasında” dereceye girenlere ödülleri verildi.